Amerikalıların Sınır Dışı Edilmesi Dosyası Yeniden Açılacak

Cu, 25/12/2020 - 08:39

Irak parlamentosundaki çeşitli partilerin temsilcileri, Amerikalıların bu ülkeden çıkarılmasının tüm milletin talebi olduğunu vurgulayarak, parlamentonun bu konudaki hareketlerinin ciddi olduğunu ve bu dosyanın yeniden açılacağını açıkladı. 

Welayet News  - Irak parlamentosundaki çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, Irak topraklarındaki Amerikan güçlerinin varlığını sürdürmesini ve parlamentonun bu güçlerin sınır dışı edilmesine ilişkin kararının uygulanmamasını eleştirerek, hükümetin Irak halkının istediklerine uyması gerektiğini vurguladılar.            

Bu bağlamda Fetih koalisyonunun Irak parlamentosundaki temsilcisi Muhtar el-Musevi, halkın Irak'taki Amerikalıların varlığını reddettiğini ve bu bağlamda, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iktidar değişikliğinin ardından bu ülkede "Joe Biden" in iktidara gelmesiyle birlikte Irak parlamentosunun Amerikan askerlerini sınır dışı etme konusunda ciddi olacağını belirtti. 

Sadigun Partisi milletvekillerinden Fazıl Cabir de Amerikalıların Irak'tan çıkarılması dosyasının Irak parlamentosunda göz ardı edilmediğini ve halen bu dosyanın yerinde durduğunu vurguladı.        

Fazıl Cabir, önümüzdeki günlerde Amerikan birliklerinin Irak'tan çekilmesi davasının, hükümetin bu konunun uygulanmasında herhangi bir ilerleme kaydedememesi nedeniyle yeniden açılacağını sözlerine ekledi.        

Irak parlamentosunun bir üyesi olan Asvan Salim ise, parlamentonun, Amerikan askerlerini ülkeden çıkarması ve Irak'ı yabancılardan tahliye etme konusundaki parlamento kararını uygulaması için hükümeti bilgilendirdiğini söyledi.     

Tags: 


Yeni yorum ekle