Trump'tan İran'a Yönelik Küstah Sözler

Per, 24/12/2020 - 15:45

ABD başkanının İran aleyhinde asılsız suçlamaları ve küstah açıklamaları devamın ederken Trump, İran'ı Bağdat'taki ABD büyükelçiliğine yapılan son roket saldırılarına karışmakla suçladı.

Welayet News  - Trump, ABD seçimlerinde aldığı yenilginin üstünü örtmek ve nedenlerini araştırma yerine İran aleyhinde asılsız iddialarla gündemi değiştirmeye çalışırken, Trump, iktidarının sonuna yaklaştıkça İran aleyhinde iddialar, suçlamalar ve kara propaganda seviyesizliğini de arttırdı.

Amerikan başkanı Trump,  dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, belirsiz  havan topu mermilerinin  resimlerini de koyarak, Bağdat'ta Amerikan büyükelçiliğine yapılan roketli saldırıdan İran'ı sorumlu tuttuğunu  ileri sürdü.

Trump açıklamasında şöyle yazdı: "Bağdat'taki büyükelçiliğimiz Pazar günü çok sayıda roketle vuruldu. Üç roket patlamadı. Tahmin edin bu roketler nereden geldi: Tabii İran'dan. Biz bugünlerde Irak'taki Amerikalılara daha fazla saldırı yapılmasına dair fısıltılar duyuyoruz."

ABD başkanı, ardından yine İran'ı tehdit ederek,  "İran'a dostane güvenlik tavsiyesi: Bir Amerikalı öldürülürse, İran'ı sorumlu tutarım. Gözden geçirin.'' dedi.

Bağdat'taki ABD büyükelçiliği Pazar akşamı roketle vuruldu.



Yeni yorum ekle