İran ABD Nükleer Denizaltılarını Avlama Yeteneğine Sahip

Per, 24/12/2020 - 15:37

İran İslami Şura Meclisi Başkan Yardımcısı, Fars Körfezi'ndeki ABD askeri hareketliliğine atıfta bulunarak "İran kuvvetleri ABD nükleer denizaltılarını avlayabilecek güçteler'' dedi.

Welayet News  - Amerika Birleşik Devletleri kısa süre önce USS Georgia nükleer denizaltısının Hürmüz Boğazı'nı getirmiş ve Fars Körfezi'ne girdiğini duyurmuştu. 

İranlı milletvekili Seyyid Emir Hüseyin Gazizade Haşimi, dün Russia Today haber kanalına verdiği demeçte, "İran, Fars Körfezi'ndeki ABD askeri hareketliliğini ve  nükleer denizaltıların girişi konusunda endişeli değil." dedi.

Gazizade Haşimi, Fars  Körfezi'nde yabancı güçlerin varlığını hatırlatarak, "ABD ve İngiltere, Fars Körfezi'nde üsler kurdu ve bu iki ülkenin bulunduğu her yerde, İsrail'in sızdığı anlamına geliyor." dedi.

İran parlamentosu başkan yardımcısı açıklamasının devamında, ''İran'ın teçhizat, teknolojiye sahip olmadığı dönemde bile ABD ve ırkçı İsrail'in İran'la yüzyüze gelmeye korktuklarını ve bir şey yapamadıklarını şimdi ise İran'ın elinin  dolu ve  İran kuvvetlerinin geçmişe göre son derece güçlü olduğunu ve İran'ın geçmişte ABD'nin gelişmiş bir dronunu düşürdüğünü ve şimdi de Fars Körfezi'nin derinliklerinde bir Amerikan denizaltısını kolayca avlayabileceklerini söyledi. 



Yeni yorum ekle