Irak Hizbullahı'ndan, Trump'ın Katil ABD Askerlerini Affetmesine Tepki

Per, 24/12/2020 - 08:26

El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, Irak Hizbullah taburları yaptıkları açıklamada Donald Trump'ın Iraklı sivillerin katillerinin affetmesine tepki gösterdi.

Welayet News  - El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, Irak Hizbullah taburları yaptıkları açıklamada Donald Trump'ın Iraklı sivillerin katillerinin affetmesine tepki göstererek şunları söyledi: "Şer ABD hükümeti milletimizin onurunu aşağılamaya ve ayaklar altına almaya devam ediyor. Bağdat'taki el-Nesur Meydanı katliamını gerçekleştiren Blackwater grubunun affı acımasız bir eylemdir."

Irak Hizbullah taburları, "Bu af, Amerika'nın milletimize olan düşmanlığının ve Amerika Birleşik Devletleri'nin zorbacı politikasının boyutunu gösteriyor. ABD işlediği suçlarını unuttuğumuzu veya katillere misilleme yapma hakkımızdan feragat ettiğimizi düşünme yanılsaması altında." diye belirtti. 

Irak Hizbullah taburları  yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bu şer hükümet, er ya da geç şehitlerimizin kanının intikamını unutacağımız yanılsaması altındadır. Tüm siyasi ve halk örgütleri ile hükümet kurumları, ABD'nin eylemine karşı çıkmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin tüm suçlarından dolayı yargılanması için adli işlem yapılmalıdır."

Irak Hizbullah taburları, "Amerika'nın büyük suçlarından dolayı davasına ilişkin, zafer komutanlarını ve kahraman savaşçılarımızı hedef aldığı için karşı adımlar uygulanmalıdır. Milletimize karşı işlediği suçların tekrarını önlemek için Amerikan birliklerinin Irak'tan çıkarılması için ciddi eylem yapılması gerektiğini vurguluyor ve bu eylemi gerçekleştirme çağrısında bulunuyoruz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ta 14 Iraklı sivili öldüren Blackwater Güvenlik Şirketi katliamına karışan ABD askerlerinin affedilmesini emretti.

Trump tarafından affedilen askerler, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Nicholas Celaton da dahil olmak üzere, 2007'de Iraklı sivillerin öldürülmesine karıştı. Militanlar 16 Eylül 2007'de Bağdat'taki el-Nesur Meydanı'na halka ateş etmekle suçlanıyor. Amerikan güvenlik şirketi Blackwater, 16 Eylül 2007'de Bağdat'ın batısındaki el-Nesur Meydanı'nda 17 masum Irak vatandaşını hiçbir gerekçe göstermeden sokakta vurarak öldürdü ve 27 kişiyi de yaraladı.



Yeni yorum ekle