İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade: Pompeo İran hakkında beyin takıntısına tutulmuştur

Pa, 20/12/2020 - 08:18

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Görev dönemi de sona yaklaşan Pompeo, bir kez daha İran'la ilgili beyin takıntısına tutulmuştur' dedi.

Welayet News - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hatipzade twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''o ve diğer Amerikalı yetkililer İran milleti aleyhinde maksimum baskı siyasetlerinde bulunduklarını ama yalan söylediklerini zira onların her zaman İran halkıyla barış peşinde olduklarını iddia ettiklerini' söyledi.

Hatibzade dün twitter hesabından,   'Görev dönemi sona yaklaşan 'Bay, Biz yalan söyledik, sahtekarlık yaptık ve çaldık!' bir kez daha İran'la ilgili beyin takıntısına tutulmuştur' ifadesini kullandı.

Hatipzade'nin bu paylaşımı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pomepo'nun bir röportajda CIA başkanıyken yalan söylediğini, hırsızlık ve sahtekarlık yaptığını açıkça söylediği ünlü bir cümlesini hatırlattı.

Hatipzade, 'Gerçek şu ki, ABD rejimleri uzun süredir İran halkına ve komşularına karşı darbeler ve savaşlar yürütüyor. Sayısız insanı öldürdüler ve Amerika'nın en savunmasızlarını insan kalkanı olarak istismar ettiler. Bu, onun bağlı olduğu rejimin gerçek doğasıdır' diye ekledi.



Yeni yorum ekle