Haşd'i Şabi Kurumu başkanı Faleh el'Feyyaz: Şehit General Süleymani insanlık için bir modeldi

Pa, 20/12/2020 - 08:08

Irak'ta Haşd'i Şabi Kurumu başkanı Faleh el'Feyyaz, İran Kudüs gücü komutanı general Kasım Süleymani'nin şehadetine atıfta bulunarak, onun insaniyet için bir model olduğuna temasla, ''bu kahraman İslam askeri büyük İslami değerlere de sahipti'' dedi.

Welayet News - Faleh el'Feyyaz,  dün Irak meclisinde şehit Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı şehit Ebu Mehdi el'Mühendis'in şehadetlerinin 1. yıldönümünü anma merasiminde yaptığı konuşmada,  'Bu büyük iki şehid, Allah'la olan ahdlerine bağlı kaldılar'' dedi.

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı, ülkenin, amaçları uğruna canlarını feda etmeye istekli bu tür insanlara ihtiyacı olduğunu ve bu iki şehit komutanın kahraman olarak görüldüğünü söyledi.

Faleh el'Feyyaz, Haşdi Şabi Kurumu'nun belirli bir dini mezhebe değil, tüm Irak halkına ait olduğunu belirterek, Haşdi Şabi'nin bu görüşü yaymaya çalıştığını söyledi.

Bu arada Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed El Halbusi de, direniş komutanlarının yaptığı fedakarlıklara atıfta bulunarak, "Bu şehitlerden öğrenmemiz gereken en büyük ders zaferi korumaktır" dedi.

Bilindiği gibi Iraklı yetkililerin resmi daveti üzerine 3 Ocak Cuma sabahı Irak'a giden Kudüs gücü komutanı General Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve beraberindeki sekiz kişi ile birlikte Irak'taki Bağdat havaalanı yakınlarında ABD terör güçlerinin düzenlediği hava saldırısında şehit oldular.



Yeni yorum ekle