"Filistin Halkının Kendi Kaderini Belirleme Hakkı" Kararı Kabul Edildi

Cu, 18/12/2020 - 09:57

BM Genel Kurulu, Filistin halkının kendi kaderini belirleme ve toprakları üzerinde egemenlik hakkı olduğu konusundaki kararı kabul etti. 

Welayet News  - Perşembe günü BM Genel Kurulu, Filistin halkının kendi kaderini belirleme hakkını destekleyen bir kararı onayladı. 

Filistin Yönetimi yaptığı açıklamada, 168 ülkenin bu karar lehinde oy kullandığını, beş üyenin buna karşı çıktığını ve 10 üyenin çekimser kaldığını söyledi. 

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki yaptığı açıklamada, "kendi kaderini belirme hakkı" kararının uluslararası toplumun odak noktası olduğunu ve bu hakkın, bağımsız ülkelerin sahip olduğu bir hak olarak Filistin halkının en doğal hakkı olduğunu söyledi. 

Riyad el-Maliki şu ifadelerde bulundu: ‘Bu karar, 1967'de başlayan İsrail işgalinin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Bu kararın kabulü, Filistin halkının kendi kaderini belirleme ve Siyonist rejimin suç ve cinayetleri ve yasadışı eylemleriyle mücadele konusunda Filistin halkının hakkını destekleyen küresel bir fikir birliğidir.’ 

Riyad el-Maliki, bu karar lehinde oy veren ülkelere teşekkür etti ve aleyhte oy veren ülkeleri kınadı. 

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı, BM üye devletlerini Filistin halkının haklarını korumaya ve işgalci İsrail rejimine karşı fiili önlemler almaya çağırdı. 

Riyad el-Maliki, Filistin diplomasisinin Filistinlilerin haklarını korumak ve garanti altına almak için her türlü çabayı göstereceğini kaydetti. 

BM Genel Kurulu, Filistin davası lehine ezici bir çoğunlukla, mültecilerin hakları, İsrail yerleşkelerinin yasadışılığı ve Filistinlilerin haklarının Siyonist rejim tarafından ihlaliyle ilgili altı kararı kabul etti. 

Tags: 


Yeni yorum ekle