Amerikalıların Sınır Dışı Edilmesi Önümüzdeki Ay Devreye Girecek

Cu, 18/12/2020 - 09:52

El Fetih koalisyonunun Irak parlamentosundaki temsilcisi, Amerikan güçleri de dahil olmak üzere yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması dosyasının önümüzdeki ay yeniden başlatılacağını açıkladı. 

Welayet News  - El-Fetih koalisyonunun Irak parlamentosundaki temsilcisi "Muhtar el-Musevi" el-Malume haber sitesine verdiği röportajda şunları söyledi: ‘ABD Başkanı seçilen Joe Biden'in iktidara gelmesi ve Beyaz Saray'daki mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresinin sona ermesinin ardından yabancı askerlerin Irak'tan sınır dışı edilmesi davası yeniden aktif hale gelecektir. 

Irak parlamentosunun Amerikan güçleri de dahil olmak üzere yabancı güçleri ülkeden çıkarma kararı hiçbir zaman unutulmadı ve parlamentodaki herkes bu konuyu takip ediyor. 

Şu anda ülkedeki Amerikalıların Irak'tan sınır dışı edilmesi dosyası hakkındaki mevcut durum, sessizlik ya da yabancıların varlığının devam etmesini kabul etmek anlamına gelmiyor, bu durumun nedeni, ABD hükümetinde meydana gelen değişikliklerdir. 

Ayrıca Trump, mevcut dönemde herkesin çıkarına zarar veren akıl dışı kararlar alabilir ve Irak bu konuda kesinlikle ilk kaybeden olacaktır. 

Irak, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde Joe Biden iktidara geldikten ve Trump Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra, yabancı askerlerin ülkeden sınır dışı edilmesini önümüzdeki ay yeniden aktif hale geçirecektir.’ 

Dün Muhtar el-Musevi, Halk Güçlerini "Ninova Ovası" ve "Sincar" bölgelerinden uzaklaştırma yönünde yabancı hareketlerin ve emirlerin olduğunu ve bölge sakinlerinin fazlasıyla Gönüllü Halk Güçlerinin bölgede kalmasını istediklerini açıkladı. 

El-Musevi sözlerine şöyle devam etti: ‘Çeşitli nüfus dokusuna sahip bu bölgede belirli hedeflerin hayata geçirilmesi için Haşdi Şabi’yi Sincar'dan ve Ninova ovasından uzaklaştırmaya yönelik hareketlerin arkasında dış emirler bulunmaktadır. 

Haşdi Şabi, operasyonları yürütmede başarının tüm özelliklerini taşıyan ve bunun dışında Sincar (Şengal) ve Ninova Ovası sakinleri için kabul edilebilir kıldığı hedeflere ulaşma hızına sahip bir güvenlik gücüdür.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle