İmam Hamanei: Kesinlikle Şehit Süleymani'nin katillerinden intikam alınacak

Çar, 16/12/2020 - 12:31

İran İslam Devrim Lideri İmam Hamanei, bugün Direniş Şehitleri'ni Anma Töreni etkinliğinin organizatörleri ve Şehit Kasım Süleymani’nin ailesi ile görüştü.

Welayet News - İran İslam Devrim Lideri İmam Hamanei, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin 1. yıldönümü münasebetiyle Direniş Şehitleri'ni Anma Töreni etkinliğinin organizatörleri ve Şehit Kasım Süleymani’nin ailesi ile görüştü.

Devrim Lideri İmam Hamanei, Şehit General Kasım Süleymani'ye yapılan terör saldırsına dair, "Irak ve İran’da milyonlarca kişinin katılımıyla Şehit Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mohandes için cenaze töreni düzenlenmesi, Amerikalılar atılan ilk tokattı. Ancak en sert tokat, içi boş olan istikbar güçlerinin imajını kırmak ve ABD'yi bölgeden kovmaktır. Elbette ki General Süleymani’nin katillerinden ve cinayet talimatı verenlerden intikam alınması lazım ve bu mümkün olduğu zaman kesinlikle yapılacaktır." dedi.

Şehit General Süleymani’yi rahmet ve minnetle yad eden İslam Devrimi Lideri, Şehit Kasım Süleymani’yi “İslam ümmetinin kahramanı” olarak nitelendirerek, "İslam dünyasında küresel istikbara karşı direnişin olduğu her yerde kod isim 'Şehit Süleymani' dir. Şehit Süleymani, Müslüman halklar arasında direniş yöntemiyle istikbar güçlerine karşı mücadele modelini yaygınlaştırmıştır." ifadesini kullandı.

Devrim Lideri, yetkililere ve İran halkına hitap etti

Devrim Lideri, yetkililere ve İran halkına hitap ederek, “Her alanda güçlü olun, düşmana güvenmeyin,  ulusal birliği koruyun ve yaptırımları kaldırmak yerine onu etkisiz hale getirmeye çalışın” tavsiyesinde bulundu.

İmam Hamanei, sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşların sorunlarını ve ülke geleceğinin düzeltilmesi için şunun ya da bunun vaatlerine asla güvenmeyin, çünkü onlar iyilik değil kötülük vaat ediyor ve düşmanlıkları unutulmamalı."



Yeni yorum ekle