ABD, Yemen'in Marib Bölgesine Saldırdı

Sa, 15/12/2020 - 17:35

Haber kaynakları, bir Amerikan insansız hava aracının Ma'rib ilinde motosikletli iki kişiye saldırı düzenlediğini ve bu iki kişinin el-Kaide üyesi olduğunu bildirdi.

Welayet News  - Geçen Pazartesi günü el-Kaide güçlerinin güney Yemen'deki (Abyan eyaletindeki Loder kentinde) BAE milislerine saldırısının ardından, haber kaynakları şimdi ülkenin merkezinde iki el-Kaide üyesine ABD'nin insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yemen News Portal haber sitesi bugün yayınladığı bir haberde, muhtemelen Amerika'ya ait olan bir insansız hava aracının el-Kaide terör örgütünün unsurlarına saldırı düzenlediğini bildirdi.

Saldırı, Marib eyaletinin Hassun Al-i Celal bölgesinde bir motosiklette bulunan iki kişiye gerçekleşti. Bölge, istifa eden Yemen hükümetinin ve Hizb'ul İslah (Müslüman Kardeşler'in Yemen'deki kolu) güçleri ve milisleri tarafından kontrol ediliyor.

Habere göre, saldırı motosikletteki iki kişinin ölümüyle sonuçlandı. El-Kaide unsurları, Mensur Hadi hükümeti tarafından kontrol edilen ve Marib, el-Beyda, Şebve ve Abyan vilayetleri gibi Hizb'ul İslah tarafından da kontrol edilen bölgelere dağılmış durumda.

Bu bağlamda, Güney Yemen'deki siyasi aktivist ve "Güney Ulusal Cemaati" üyesi Vezah bin Atiyye, Abdurabbu Mensur Hadi hükümetini el-Kaide'yi desteklemekle suçladı ve ABD'nin insansız hava aracı saldırısına yanıt olarak twitterda şöyle yazdı: "Mensur Hadi, Marib'teki teröristler için bir sığınak mı oldu? Çünkü kuvvetleri yalnızca güneyde [Yemen] operasyon yapıyor. Hadi hükümetinin Marib'de 100.000 askeri var, ancak bir teröristin bile tutuklandığını duydunuz mu?"

Tags: 


Yeni yorum ekle