Bolivya: Tahran'daki büyükelçiliğin yeniden açılması, ABD ile mücadelede önemli bir adım

Pt, 14/12/2020 - 06:53

Bolivya dışişleri bakanı, bölgedeki bazı ülkelerle ilişkilerin yeniden başladığını ve Tahran'daki büyükelçiliğinin yeniden açıldığını duyurdu.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'na göre Bolivya Dışişleri Bakanı Rogilo Mayata, hükümetinin Meksika, Küba, Arjantin, Nikaragua ve İran ile ilişkileri yeniden kurmayı planladığını belirterek, Bolivya'nın diğer ülkelerle ilişkileri geliştirmek için ülkelerin egemenliğine saygı duyması gerektiğini söyledi. 

Mayata, ülkesinin İran'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya çalıştığını ve bunun ABD hükümetinin politikalarına karşı çıkmanın en önemli adımlarından biri olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Luis Arce başkanlığındaki yeni Bolivya hükümeti, Tahran ve Karakas ile diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu.

Arese Bolivya'da iktidara geldikten sadece üç gün sonra İran ve Venezuela'nın yeni büyükelçilerinin güven mektubunu kabul etti ve ülkenin gidişatını değiştirmek istediğini belirtti.

Yeni Bolivya hükümeti yayınladığı bildiride, Jeanine Anez başkanlığındaki önceki geçici hükümet tarafından zarar gören diplomatik ilişkileri yeniden kurmak istediğini söyledi.



Yeni yorum ekle