El-Fetih Koalisyonu: Haydar el-İbadi, general Süleymani suikastı hakkında sorgulanmalıdır

Pt, 14/12/2020 - 06:46

Irak parlamentosunda El Fetih koalisyonunun başkanı, şehit 'Kasım Süleymani' ve 'Ebu Mehdi el-Mühendis'e yönelik terör saldırıya ilişkin eski başbakan Haydar el'İbadi'nin son sözleri ve bilgileri nedeniyle hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Welayet News  - En'Nasr koalisyon başkanı ve eski başbakan Haydar el'İbadi, bir kaç gün önce yaptığı açıklamada, İran Kudüs Gücü komutanı general Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el'Mühendis'in şehit olmasına neden olan uçağın Iraklı taraflardan alınan izinle havalandığını iddia etti.

Haydar el'İbadi'nin bu açıklamasının ardından, Irak eski başbakanlarından Adil Abdulmehdi'nin basın ofisi, İbadi'nin bu iddialarını reddederek, ''Uluslararası koalisyonun resmi mektupla, bu uçakların uçuşunu talep ettiğini ama Irak hükümetinin  izin vermediğini" bildirdi. 

Fars Haber Ajansı'na göre, Cumartesi günü Hadi El-Amiri liderliğindeki El-Fetih koalisyonu yargı ve özel güvenlik güçlerini, eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin sözleri hakkında sorgulanmasını istedi. 

El Fetih koalisyonunun liderlerinden Moin el'Kazımi, Irak hükümetinin şehit Süleymani ve el-Mühendis'e suikast girişiminde bulunan bir Amerikan uçağının gelişini kabul ettiğini ve ABD tarafının Irak egemenliğini ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Iraklı paralı işbirlikçilerin de bu terörist operasyonda rol oynamalarının uzak bir ihtimal olmadığını bildirdi.



Yeni yorum ekle