Suudi Veliaht Prensi: Filistinliler ya Trump'ın planını kabul etsin ya da çenelerini kapasın

Pt, 30/04/2018 - 09:56

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın ABD ziyareti sırasında Siyonist örgütlerin liderleriyle bir araya gelmişti.

Welayet News - İsrail merkezli Times Of Israel gazetesi, Muhammed Bin Selman’ın Siyonist örgütlerin liderleri ile yaptığı toplantıya dair bir haber yayınladı.

Times Of Israel’in haberine göre; Muhammed Bin Selman toplantıda, Filistin’in İsrail’e barış yapma konusunda ki tüm fırsatları reddettiği için eleştirdi.

Bin Selman, toplantıda Siyonist örgüt liderlerine; Filistinliler İsrail’le barışı ya reddettiler yada sustular dedi.

Veliaht Muhammed Bin Selman konuşmasında, “Filistinliler 40 yıl boyunca tekrar tekrar fırsatları kaçırdı ve tüm teklifleri reddetti” ifadelerine yer verdi.

Gazete, Bin Selman’ın “Filistinliler ya müzakere masasına gelmeliler yada şikayet etmekten vazgeçmeliler” dediğini belirtti.

Bin Selman Siyonist liderlere, “Filistin meselesinin Suudi Arabistan’ın birinci gündem maddesini oluşturmadığını, İran gibi ele alınması gereken çok daha önemli ve acil konular olduğunu” söyledi.

Muhammed Bin Selman, Suudi Arabistan ve Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki ilişkilerin derinleşmesinden önce Filistin-İsrail anlaşması konusunda kayda değer ilerleme kaydedileceğini vurguladı.

Muhammed Bin Selman, Filistin ile İsrail arasındaki anlaşmada ilerleme kaydetmeden Suudi Arabistan ve Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki ilişkileri ilerletmenin zor olduğunu ifade etti.

Nwe York Times ve Reuters, Muhammed Bin Selman’ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’a ABD’nin Filistin-İsrail barış planını kabul etmesi için baskı yaptığını aktarmıştı.

Görüşme sonrası Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan’ın her zaman inançlar arasında diyaloğu geliştirmeyi desteklediği” belirtilmişti.

Görüşmeden birkaç gün sonra Veliaht Muhammed Bin Selman verdiği bir röportajda, “İsrail’in kendi devletini kurma hakkına sahip olduğunu ve Suudi Arabistan ile İsrail’in çok ortak çıkarının bulunduğunu” söylemişti.

Muhammed Bin Selman’ın görüştüğü heyet içerisinde, Haham Steven Wernick gibi ünlü Siyonist isimler yer almıştı.

 



Yeni yorum ekle