Arabistan İslam Dünyasından Uzaklaşıyor

Cu, 11/12/2020 - 13:51

Trump'ın Tel Aviv ile Riyad arasındaki ilişkileri normalleştirme ihtiyacına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Sanaa müzakere heyeti başkanı, Suudi Arabistan'ın İslam dünyasından ve meselelerinden uzaklaştığını söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti (Sanaa hükümeti) müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, ABD başkanı Trump'ın danışmanı ve damadının Suudi Arabistan ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşme olasılığı hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Muhammed Abdusselam twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kouchner'ın İsrail ile Suudi Arabistan'ın normalleşmesine ilişkin sözleri karşısında Suudi Arabistan'ın sessiz kalması, Suudi Arabistan Krallığı'nın Müslüman Ümmeti'nden ve kutsal meselelerinden, özellikle de Filistin meselesinden ne kadar uzaklaştığının bir kanıtıdır." diye belirtti. 

Abdusselam başka bir tweette, "İster doğulu olsun isterse batılı fark etmez, ilişkilerinin normalleşmesi kınanmalı ve reddedilmelidir. İslami ve Arap olduğunu iddia eden herhangi bir hükümet için işgalci rejimle ilişki kurmayı hiçbir neden haklı gösteremez." dedi.

Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kouchner, Fas ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleştiğinin duyurulmasının ardından, "İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki bu normalleşme kaçınılmazdır." açıklamasında bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün, twitter hesabından, "Bugün başka bir tarihi açılış daha gerçekleşti. İki büyük dostumuz, İsrail ve Fas Krallığı, tam diplomatik ilişkiler kurmayı kabul ettiler. Bu, Orta Doğu'da barışa doğru atılmış büyük bir adımdır." diyerek Siyonist ile Fas'ın ilişkileri normalleştirdiğini duyurmuştu. 



Yeni yorum ekle