Hükümet Otoritesini Güçlendirmeli

Cu, 11/12/2020 - 11:25

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat'ın tutumunun bölgesel gerilimlerden uzak durmak olduğunu belirterek, bu ülkenin parçalanmayı kabul etmediğini kaydetti.

Welayet News  - Irak'ın terör örgütü IŞİD'i yendiği olayın 3. yıldönümü dolaysıyla bugün bir açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanı Salih, teröristlere karşı elde edilen zaferler ve ülke güvenliğinin korunmasına vurgu yaparak, terörizmin kalıntılarının yok edilmesi zaruretinin altını çizdi.

Salih, ayrıca yolsuzlukla mücadeleye vurgu yaparak, hükümetin otoritesinin güçlendirilmesi ve kanunun tesisi için egemenliğinin pekişmesi ve vatandaşların güvenliği ve istikrarını desteklemesi ve de göçmenlerin evlerine dönmelerinin önemine dikkat çekti.

Bu arada Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi de, el Anbar'ın Felluce kentinde güvenlik ve polis komutanları arasında bir konuşma yaptı. 

El Kazımi yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı zaferin sadece bir askeri zafer değil, medeniyetin geri kalmışlık, insanlığın barbarlık ve bütünleşmenin parçalanma karşısındaki zaferi olduğunu kaydetti.

Bugün 10 kasım Irak'ın terör örgütü IŞİD'e karşı zaferinin 3. yıldönümüdür.



Yeni yorum ekle