ABD Suriye petrolünü çalmaya devam ediyor

Cu, 11/12/2020 - 07:02

ABD terörist güçleri Suriye petrolleri ve kaynaklarını çalmaya devam ederken, ABD terörist unsurlarının Suriye'den petrol taşıyan 60 tanker ve kamyonu Suriye'den çıkardığı anlaşılıyor.

Welayet News  - Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke eyaletine bağlı Remilan kenti yerel kaynakları, Amerikan işgal güçlerinin 60 kamyon ve tankerden oluşan bir konvoyu Remilan petrol sahalarından çıkardığını ve  Irak'a intikal ettirdiğini bildirdiler.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova geçtiğimiz günlerde ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol sahalarından yasadışı olarak ayda 30 milyon dolardan fazla petrol hırsızlığı yaptığını bildirmişti.  

Daha önce de ABD terörist güçlerinin Suriye petrolünü çalmak için IŞİD terörist grubuyla işbirliği yaptığına dair haberler yayınlanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'a göre ABD'nin Suriye'de terörle mücadele bahanesiyle yasadışı varlığı, IŞİD dahil terörist grupların ortaya çıkmasında önemli bir faktör oldu. Resmi raporlara göre ABD, Suriye'de bulunan teröristlere şimdiye kadar milyarlarca dolar silah ve teçhizat sağladı.

Suriyeli yetkililer, ABD'nin Suriye'deki eylemlerinin "işgal" teşkil ettiğini defalarca vurguladılar.



Yeni yorum ekle