Türkiye İsrail'e Büyükelçi Atadı İddiası

Per, 10/12/2020 - 16:34

Al Monitor tarafından ileri sürülen iddiaya göre; Türkiye, büyükelçi atamaları kapsamında Siyonist İsrail'e büyükelçi ataması yaptı.

Welayet News  - Tüm Müslümanların gözü önünde ABD Başkanı Trump ve himayesindeki Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Filistin'in işgal altındaki toprağı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olduğunu açıklamıştı. ABD'nin Mayıs 2018'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından yaşanan olaylardan sonra Türkiye, Siyonist İsrail'in büyükelçisini geri yollamış, Tel Aviv'deki Türkiye büyükelçisini de geri çekmişti. Dışişleri Bakanılığı tarafından gerçekleştirilen 2020 büyükelçi atamaları kapsamında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Türkiye 2 yıl sonra Siyonist İsrail'e büyükelçi atadı!

TÜRKİYE İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATADI!

Al Monitor tarafından ileri sürülen iddiaya göre; Türkiye, büyükelçi atamaları kapsamında Siyonist İsrail'e büyükelçi ataması yaptı. "Türkiye ilişkileri normalleştirmek için Erdoğan yanlısı İsrail büyükelçisini seçti" başlığı ile Amberin Zaman tarafından hazırlanan habere göre Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Ufuk Ulutaş'ı İsrail Büyükelçisi olarak atadı. Bazı Arap ve İbrani kaynaklarda dayandırılan iddiaya göre Türkiye, Siyonist İsrail'le ilişkilerini normalleştirme çabaları doğrultusunda İsrail'e yeni bir büyükelçi seçti.

İsrail'le atandığı iddia edilen Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Ufuk Ulutaş

ANKARA'NIN AMACI BİDEN İLE İYİ GEÇİNMEK

Al Monitor'un haberine göre yapılan büyükelçi ataması, ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden tarafından memnuniyetle karşılandı. Haber göre Ankara, Siyonist İsrail ile işbirliği kurarak Biden yönetimindeki Washington yönetimi ile geçinmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda Muhabir Amberin Zaman Al-Monitor'un 30 Kasım'da yaptığı ilk haberi hatırlatarak, Türkiye'nin Milli İstihbarat Başkanı Hakan Fidan'ın İsrailli yetkililerle gizli görüşmeler yaptığını ve bu görüşmelerde büyükelçilik düzeyinde bağların yeniden kurulması fikri ortaya çıktığını ifade ediyor.



Yeni yorum ekle