ABD: Suriye'ye Yeni Yaptırımlar Uygulayacağız

Per, 10/12/2020 - 11:09

ABD'nin Suriye özel temsilcisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin Şam'a yeni yaptırımlar uygulama niyetinde olduğunu söyledi. 

Welayet News  - ABD yönetiminin Suriye özel temsilcisi, Trump yönetiminin önümüzdeki hafta Suriye'ye yeni yaptırımlar uygulama niyetinde olduğunu söyledi. 

Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bir kez daha Cumhurbaşkanı Beşşar Esad hükümetini acımasız eylemler yapmakla suçladı. 

Jeffrey, Suriye'de istikrarın şiddet devam ettiği sürece sağlanmayacağını ve Beşşar Esad'ın acımasız eylemlerinden sorumlu tutulacağını iddia etti. 

ABD Kongresi, 11 Aralık 2019'da Sezar yasası olarak bilinen Suriye'ye yaptırım planını kabul etti ve bu yaptırımlar bu yıl 17 Haziran'da yürürlüğe girdi. 

Bu yaptırımlar, diğer ülkelerin Suriye hükümeti ve ABD yaptırım listesindeki 39 Suriyeli kişi ve kuruluşla ekonomik ilişkide bulunmasını önlemeyi amaçlıyor. 

James Jeffrey, bir başka iddiasında da Suriye hükümetinin ve müttefiklerinin Suriye'nin geleceğiyle ilgili durumu dikte etme kabiliyetinin azaldığını iddia etti. 



Yeni yorum ekle