Suriye: Golan'ı özgürleştirmeye kararlıyız

Per, 10/12/2020 - 07:16

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, ülkenin işgal altındaki Golan Tepeleri'ni Siyonist rejimden geri almaya kararlı olduğunu açıkladı.

Welayet News  - Beşar El Caferi, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği ayrı bir mektupta, ABD ve Siyonist rejim İsrail'in Golan Tepeleri'nin işgalinde ortak olduğunu söyledi.

El Caferi, ABD hükümetinin işgal altındaki Suriye Golan'a yönelik politikalarının İngiliz sömürge politikalarından farklı olmadığına işaret etti.

Son zamanlarda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington'un bölge hakkındaki kararını desteklediğini ve Tel Aviv'in bölge üzerindeki egemenliğini vurguladığını söyleyerek siyonist İsrail'in işgalindeki Suriye Golan Tepeleri'ne yasadışı bir şekilde ziyaret düzenlemişti.

Bu arada dün Golan halkı, Siyonist rejimin bölgedeki eylemlerini protesto etmek siyonizm aleyhtarı gösteri düzenlediler.

Göstericiler Golan'ı Siyonist işgalciler için bir "mezarlığa" çevireceklerini ve topraklarını onlardan almalarına izin vermeyeceklerini vurguladılar.

Bu arada Suriye dışişleri bakanlığı da, Suriye'nin, İsrail’in işgal altındaki Golan’daki eylemlerini kesinlikle kınarak, vatandaşlarına, işgal altındaki Golan halkına bu icraatlara karşı genel grevinde sınırsız desteğini yenileyip Golan’ı işgal teşkilatına ilhak etme kararını ve buradaki işgal yetkilileri tarafından yürütülen arazi ve mülkleri ele geçirme politikasını reddetti.

Bakanlık; araziye ve mülke el koyma ve doğal kaynakların çalınması gibi bu ihlaller savaş suçları ve uluslararası hukukun, 1949 Dördüncü Cenevre Sözleşmesi ve 1981 tarihli 497 sayılı Güvenlik Konseyi Kararı’nın açık bir ihlali olduğuna dikkat çekti.



Yeni yorum ekle