ABD, İngiltere ve Arabistan, Doğu Yemen'de Ortak Operasyon Odası Oluşturdu

Çar, 09/12/2020 - 16:14

El-Ahbar el-Yemeni web sitesinin bildirdiğine göre, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve İngiltere, Doğu Yemen eyaleti el-Mahra'da ortak bir operasyon odası kurdu.


 

Welayet News  - Haberde belirtildiğine göre bu durum, bu ülkelerin bölgedeki müttefiklerinin Yemen'e karşı altı yıllık savaşın kazanımlarını elde etmelerini sağlamak için Yemen'de herhangi bir barış süreci başlamadan önce yeni bir gerçeklik oluşturma çabalarını yansıtıyor.

El-Ahbar el-Yemeni haber sitesi aşiret kaynaklarından aktardığına göre, operasyon odasının Suudi Arabistan'ın 2018'den beri askeri üsse dönüştürdüğü ABD ve İngiliz kuvvetlerinin bulunduğu el-Geyde Havalimanı'nda kurulduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın Riyad'ın on yıllardır Makran Denizi'ni bir deniz kanalı inşa ederek, Suudi Arabistan'a bağlamaya çalıştığı Makran Denizi yakınlarındaki el-Mahra'yı işgal etmesi için uluslararası bir yeşil ışık olarak tanımlanıyor. Sonuç olarak, Makran Denizi üzerinden petrol ihracatı, Hürmüz Boğazı'nın bu amaçla kullanılmasına bir alternatif olacaktır.

El-Ahbar el-Yemeni daha sonra şöyle belirtti: Bu hareket, ABD Dışişleri Müsteşarı David Shankar'ın Umman ve Suudi Arabistan ziyareti ve ABD askerlerinin Yemen kıyılarında konuşlandırılması ile başlayan, hem askeri hem de siyasi düzeydeki İngiliz-Amerikan hareketlerinin devamıdır. Bunu amacı ise Yemen'in en önemli stratejik bölgesinde son dönemdeki hareketlere tepkiyi azaltmak için Yemen tarafına baskı yapmak.



Yeni yorum ekle