Ensarullah: BM Görevini Yapmıyor

Sa, 08/12/2020 - 10:02

Ensarullah'ın sözcüsü Yemen kuşatmasını ülkeye yapılan saldırının bir parçası olarak nitelendirdi ve BM'nin konuya ilgisizliğini eleştirdi.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, twitter sayfasında Yemen kuşatmasını kayıtsız kalması noktasında Birleşmiş Milletleri görevini yapmadığını ifade etti.

Ensarullah Hareketi sözcüsü, "Birleşmiş Milletler tarafından Yemen kuşatmasının görmezden gelinmesi, özellikle kuşatma saldırısının başka bir yönü olduğunun dışında anlaşılamaz. Saldırıları durdurmayı ve kuşatmayı birlikte kaldırmayı düşünmeyen herhangi bir yaklaşım başarısızlığa mahkumdur." dedi.

ABD destekli bir Arap koalisyonunun başında bulunan Suudi Arabistan, 26 Nisan 2015'te Yemen'e karşı askeri bir saldırı başlattı ve devrik Yemen cumhurbaşkanını tekrar iktidara getirme girişiminde bulunarak Yemen'e yönelik kara, hava ve deniz kuşatması yaptı. Askeri saldırganlıkla Suudi koalisyonu, hiçbir hedefine ulaşamadı ve sadece on binlerce Yemenlinin öldürülmesi ve yaralanması, milyonların yerinden edilmesi, ülkenin altyapısının tahrip edilmesi ve kıtlık, hastalık ve bulaşıcı hastalıkların yayılması ile neticelendi.

Suudi yetkililer defalarca Yemen'de ateşkes sağlanması kararını açıkladı; ancak Yemen'e yönelik saldırılarının şiddetini hiçbir zaman azaltmadılar ve kapsamlı kuşatmayı azaltmak veya ortadan kaldırmak için herhangi bir önlem almadılar ve bazı durumlarda ateşkes taktiğini kullanarak saldırılarını artırdılar.



Yeni yorum ekle