Suudi Rejim İmam Hüseyin Camisini Yıktı

Sa, 08/12/2020 - 09:07

Suudi aktivistler sosyal medyada, bu ülkenin el-Ahsa bölgesinde önde gelen bir Suudi Şii din aliminin tutuklandığını ve Şehit Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in konuşma yaptığı el-Avamiye'deki İmam Hüseyin (as) Camii'nin yıkıldığını açıkladı. 

Welayet News  - Suudi aktivistler sosyal medyada, Suudi güvenlik güçlerinin el Ahsa şehrinde önde gelen bir Suudi Şii din alimi olan "Seyyid Haşim el-Şahis’i” tutukladığını söyledi. 

Suudi güçleri, Seyyid Haşim el-Şahis'i geçerli hiçbir sebep yokken evine saldırarak tutukladı ve onu bilinmeyen bir yere nakletti. 

Bu eylemde, Suudi Kamu Soruşturma Bürosu'na bağlı güçler, silahlı kuvvetlerin desteğiyle, "Seyyid Haşim el-Şahis’in evine zorla girerek, herhangi bir yasal delil veya gözaltı kararı olmaksızın onu tutukladı. 

Öte yandan Suudi aktivistler, sosyal medyada, Suudi güçlerinin Haşim el-Şahis’in evini tamamen kuşattıktan sonra onu tutukladığını ve evdeki eşyaları kırdığını açıkladı. 

El-Cezire haber sitesi bu tutuklamanın ayrıntıları hakkında şunları yazdı: ‘Suudi güçleri, Şii din alimini tutuklamadan önce mahallesinin tüm giriş çıkışlarını kapattı ve ardından bu alimin evine acımasızca saldırdı. 

Haşim el-Şahis'in tutuklanması, Suudi yetkililer tarafından Ahsa ve Katif bölgelerindeki Şii din adamlarını hedef almak için başlatılan tutuklamaların yanı sıra bölgedeki diğer Şii din alimlerinden Seyyid Hızır el-Avami ve Şeyh Abbas el-Said'in tutuklanmasının bir devamıdır. 

Son zamanlarda artan tutuklamalar, Al-i Suud’un, 2 Ocak 2016'da bu rejim tarafından idam edilen Şehit Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in yolunun devam etmesi konusundaki endişelerini yansıtıyor. Al-i Suud yetkilileri, bölgedeki din adamlarının zulme karşı halkı uyandırmadaki rollerinden korktukları için alimleri kasıtlı olarak gözaltına alıyorlar ve Hüccet’ül İslam Şahis de bölgedeki yasadışı eylemlere karşı net bir duruş sergilemekteydi. 

Suudi Arabistan’ın el- Avamiye şehrindeki İmam Hüseyin (as) Camii Yıkıldı 

Öte yandan, haber kaynaklarının, pazartesi günü Suudi güvenlik güçlerinin el-Avamiye şehrinin güneyindeki el-Zara bölgesinde bulunan İmam Hüseyin (as) Camii'ni yıkmak amacıyla kuşattığını açıklamasının ardından Suudi aktivistler bu caminin yıkıldığını duyurdu. Bu cami, şehit Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in Al-i Suud rejimine karşı konuşma yaptığı ve imamlıkta bulunduğu cami idi. 

Suudi sosyal medya kullanıcıları, Suudi güvenlik güçlerinin Avamiye şehrindeki İmam Hüseyin (as) Camii'ni yıktığını açıkladı. “Twitter’in Katifli aktivisti” isimli kullanıcılarından biri şunları yazdı: ‘Suudi güçleri Şehit Şeyh Nemr Bakır en-Nmer’in konuşma yaptığı camiyi yıktı.’ 



Yeni yorum ekle