Suriyeli Kürt Kaynakların İddiası; Türkiye, Suriyeli Paralı Askerleri Keşmir'e Gönderiyor

Sa, 08/12/2020 - 09:03

Suriyeli Kürt kaynaklar, Türkiye'nin Pakistan'ın Keşmir bölgesine gönderilmek üzere asker topladığını iddia etti. 

Welayet News  - Kürt haber ajansı Fırat, ismini açıklamadığı kaynaklardan naklen, Kuzey Suriye'deki Türk bağlantılı Süleyman Şah milislerinin Keşmir'e asker göndermeye hazırlandığını iddia etti. 

Suriye kaynaklarına göre, Türk bağlantılı milislerin komutanı "El-Makni Ebu Amşeh’in", Türk ordusunun "Suriye Ulusal Ordusu" (Özgür Ordu) terör örgütü altındaki silahlı gruplar arasından Keşmir’e gönderilmek üzere gönüllülerin bir listesini istediğini açıkladı. 

Bu kişi ayrıca askerlerine Türkiye'nin Keşmir'e gitmek isteyenlere ayda 2 bin dolar ödeyeceğini söyledi. 

Bu Kürt haber ajansına göre, Azaz, El-Bab, Afrin, İdlib ve Cerablus bölgelerindeki Türkiye’nin paralı askerleri, Libya ve Azerbaycan Cumhuriyeti'ne gönderildikten sonra bu defa da Asya'nın kalbinde ve Keşmir'de olmayı planlıyor. 

Türk yetkililer henüz bu habere bir yorum yapmadı. Ancak bu yazın başından bu yana Pakistan ve Hindistan arasında Keşmir bölgesinde yeni bir gerginlik dalgasının başlamasıyla birlikte Ankara, önemli ölçüde İslamabad'ın yanında yer aldı. 

Hindistan hükümeti geçen yıl, Keşmir'in yetmiş yıllık özerkliğini iptal etmenin yanı sıra, Müslüman göçmenlerin vatandaşlık kazanmasını yasaklayan Vatandaşlık Yasası adlı bir yasa çıkardı. 

Narendra Modi hükümetinin tartışmalı eylemleri Pakistan ile gerilimi tırmandırdı ve Pakistan Başbakanı İmran Han bu eylemleri, Almanya'nın Nazi dönemindeki Yahudi soykırımına benzetti. 



Yeni yorum ekle