Sana Havalimanı Asılsız İddialarla Hedef Alındı

Pt, 07/12/2020 - 10:17

Sana Havalimanı müdürü, havalimanında mühimmat deposu olmadığını ve Suudi koalisyonunun hava saldırıları yapmak için bahane aradığını söyledi.

Welayet News  - Uluslararası Sana Havaalanı Müdürü Halid el-Şaif, Suudi koalisyonunun havalimanında bir cephane deposunun patladığı yönündeki iddiasını yalanladı.

Halid el-Şaif şu ifadelerde bulundu: ‘Bu iddialar yeni değil ve bu, Suudi koalisyonunun saldırılar düzenlemesi ve kamuoyunu yanlış yönlendirmesi için bir bahane haline geldi.

Sana Havalimanı'na sık sık yapılan hava saldırıları, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, havaalanının sağlık ve gıda maddelerini taşımak için insani yardım uçuşlarını kabul etmeye hazır olmadığını zannetsinler diye burayı kapatmayı amaçlıyor.

Sadece Birleşmiş Milletler bu havaalanını kullanıyor ve bu da Yemen vatandaşlarının ve tedavi için Yemen dışına nakledilmesi gereken hastaların ailelerinin protestolarına neden oldu.’

Sana Havaalanı geçtiğimiz günlerde Yemen kuvvetlerinin havaalanında bir cephane deposu kurduğu bahanesiyle Suudi koalisyonunun birkaç kez hava saldırılarına ve roket saldırılarına hedef oldu.

İstifa eden Yemen hükümetinin (Riyad merkezli) enformasyon bakanı da Cuma günü Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin (Sana merkezli) Sana havaalanını askeri amaçlarla kullandığını iddia etti.

İstifa eden Yemen Enformasyon Bakanının iddialarına tepki gösteren Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdüsselam Twitter hesabına şunları yazdı: ‘Uluslararası Sana Havaalanı sadece sivil bir tesistir ve Yemen’in koalisyon tarafından kuşatılması nedeniyle kapatıldı ve defalarca bombalandı. Bu havalimanının sürekli bombalanması, Yemen'deki işgalci koalisyonun yenilgisinin ve umutsuzluğunun bir nedenidir.’



Yeni yorum ekle