Suriye'nin "işgal Altındaki Golan" Üzerindeki Egemenliği Tartışılamaz

Cu, 04/12/2020 - 06:44

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı yaptığı konuşmada, Şam'ın "işgal altındaki Golan Tepeleri" üzerindeki egemenliğinin pazarlık konusu olmadığını vurguladı. 

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Beşar el Caferi, Şam'ın işgal altındaki Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini yineledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye'nin işgal altındaki Golan Tepeleri üzerindeki egemenliği pazarlık konusu olamaz. 

Birleşmiş Milletler, Siyonist rejim tarafından Golan Tepeleri'nin işgali ile ilgili olarak verilen kararları bir an önce uygulamalıdır. 

Geçen zaman, Suriye'nin işgal altındaki Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğine zarar vermeyecek ve Suriye, Golan Tepeleri üzerindeki egemenlik hakkından vazgeçmeyecektir. 

Şam hükümeti, Golan Tepeleri'ndeki haklarını Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere çeşitli kanallardan geri kazanmaya çalışıyor ve Siyonistlerin bölgeyi işgal etmesine izin vermeyecektir.’ 

El-Caferi, daha önce de Siyonistlerin Golan Tepeleri'ni işgalinden bahsetmiş ve şunları söylemişti: ‘İsrail, işgal altındaki Golan halkının topraklarına ve varlıklarına hâkim olmak için hedefli eylemlerine devam etmektedir. Arap topraklarının İsrail tarafından işgal edilmeye devam edilmesi, uluslararası hukukun geçerliliğine yönelik en tehlikeli zorluktur.’ 



Yeni yorum ekle