Hizbullah: Biden İle Diğerleri Arasında Fark Yok

Per, 03/12/2020 - 09:00

Hizbullah genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "ABD Başkanı seçilen ile diğerleri arasında bir fark yok. Washington'un Lübnan hükümetinin kurulmasıyla ilgili tutumu dikkate alınmamalı ve yeni hükümetin bir an önce kurulması gerekiyor." açıklamasında bulundu. 

Welayet News  - Hizbullah genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Lübnan hükümetinin kurulmasına yardımcı olabilecek konular açıktır ve baskı uygulamak ve pozisyonları ayarlamak için zaman faktörüne güvenmenin faydası yoktur." diye belirtti. 

El-Neşre internet sitesine göre Şeyh Naim Kasım, "Gelecekte bir hükümet kurmak için başaracağımız şey, bugün yapılabilecek olan şeydir. ABD'nin hükümetin oluşumunu kolaylaştırma, koşulları iyileştirme veya taş koyma konusundaki tutumu dikkate alınamaz." dedi.

Şeyh Naim Kasım, Joe Biden ile ondan sonra seçilecek olan ABD başbakanı arasında bir fark olmadığını, hükümetin bir an önce kurulmaması durumunda ülkenin uçuruma gideceğini, siyasi güçler arasında doğrudan görüşmelerin yapılmasının daha iyi olacağını belirtti. Şeyh Naim Kasım ayrıca, "Mezkur taraflar bir hükümet üzerinde anlaşırsa, dünya ve Amerika Birleşik Devletleri onunla etkileşime girecek." diye belirtti. 

Şeyh Naim Kasım, "İleriye doğru atılan her adım, duvarı tehdit etse bile, bir hükümet kurmamaktan iyidir. Biraz cesaret ve ülke çıkarları için çalışmak bir hükümetin oluşumuna yol açabilir." açıklamasında bulundu. 

Lübnan'daki siyasi kriz, 4 Ağustos'ta 190'dan fazla kişinin ölümüne ve 6.500 kişinin yaralanmasına neden olan ve eski başbakan Hassan Diab'ın istifasına neden olan Beyrut limanındaki korkunç patlamanın ardından şiddetlendi.

Diab'ın ardından Lübnan hükümetini kurmak üzere atanan Mustafa Edib istifa etti ve Saad el-Hariri şu anda yeni bir kabine kurmak için çalışıyor.



Yeni yorum ekle