Irak Hükümetine Haber Vermeden Ayn’ül Esed Üssünde Yapılan Köklü Değişiklikler

Per, 03/12/2020 - 08:42

Iraklı bir kaynak, ABD güçlerinin Irak hükümetine haber vermeden, Ayn’ül Esed hava üssünde ve bu üssün yapısında büyük değişiklikler yaptığını açıkladı. 

Welayet News  - Irak'ın el-Anbar eyaletindeki bir kaynak, ABD güçlerinin Irak merkezi hükümetinin bilgisi olmadan el-Anbar'ın batısında bulunan el-Bağdadi bölgesindeki Ayn’ül Esed hava üssünde büyük değişiklikler yaptığını açıkladı. 

İsmini vermek istemeyen bu kaynak, el-Malume haber sitesine verdiği röportajda, ABD güçlerinin Ayn’ül Esed üssünde yeni binalar inşa etmenin ve bu üsse ayrılan alanı genişletmenin yanı sıra pistte de değişiklikler yaptığını söyledi. 

Bu kaynak şu ifadelerde bulundu: ‘Amerikan güçlerinin bu üs içindeki kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre yürüttüğü eylemler, bu güçlerin şu anda bu üsten çekilmesinin olası olmadığını gösteriyor ve bu, bazı Amerikalı yetkililerin Irak’tan ayrılmaya karar verdikleri yönündeki ifadelerine aykırıdır.’ 

Geçtiğimiz Ocak ayında Irak parlamentosu, ABD'nin Bağdat'ta Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve General Hacı Kasım Süleymani’yi şehit etmesinin ardından, ABD askerlerini Irak'tan çıkarma planını onayladı. 

2014 yılında, Irak askeri üslerine uluslararası bir koalisyonun parçası olarak yaklaşık 5 bin ABD askeri yerleştirildi. 

Tags: 


Yeni yorum ekle