Sana: Riyad, Yemen'de ABD'nin Önünü Açıyor

Per, 03/12/2020 - 08:21

ABD'nin işgal altındaki el-Mühre eyaletindeki büyükelçisinin varlığına tepki gösteren Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin Başbakanı, ABD'nin bu kışkırtıcı eyleminin, Suudi vitrininde gösterilen koalisyonun aslında Siyonist-Amerikan çıkarlarına ulaşmak için bir araç olduğunu ortaya çıkardığını söyledi. 

Welayet News  - Suudi-Amerikan koalisyonuna yakın medya kaynakları Salı günü, ABD'nin Yemen Büyükelçisi Christopher Henzel'in habersiz bir şekilde ve aniden Suudi işgali altındaki el-Mühre eyaletine gittiğini açıkladı. 

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur el-Mesire kanalına verdiği röportajında bu hareketi kınadı ve bunu provokatif bir eylem olarak nitelendirdi. 

Abdülaziz bin Habtur şu ifadelerde bulundu: ‘ABD'nin bu hamlesi, ABD birliklerinin girişini hazırlandığı için Suudi Arabistan'ın el-Mühre’de bulunduğunu ortaya koydu. 

ABD'nin bu hareketi, Suudi vitrinde gösterilen koalisyonun aslında Siyonist-Amerikan çıkarlarını gerçekleştirmek için bir araç olduğunu gösterdi. 

Yemen halkı bu işgali hiçbir şekilde kabul etmeyecektir. Sokotra ve Miyun adalarına ilişkin bir istihbarat tabanı oluşturularak ilk ayakları ortaya çıkan bölgedeki Siyonist proje çerçevesinde, işgal projelerinin odağı Hadramaut ve el-Mühre eyaletlerinde bulunuyor. 

Fars Körfezi'ne komşu ülkeler direniş ve caydırıcılık eksenine karşı Siyonist rejimle bir eksen oluşturmaya çalışıyorlar ve bu şekilde ilişkileri normalleştirmek için aşağılayıcı anlaşmaları kabul ettiler. 

Siyonist eksenle savaş, belirleyici ve uzun vadeli bir savaştır. 

Öte yandan Riyad'daki diplomatik kaynaklar, Suudi Arabistan ile istifa eden Abd Rabbuh Mansur Hadi hükümeti arasında bir anlaşma imzalandığını açıkladı ve bu anlaşmaya göre Suudiler, el-Mühre eyaletindeki nüfuzlarını genişletmek karşılığında, Güney Geçiş Konseyinin (BAE tarafından desteklenen) kontrolünde bulunan Aden şehrinin kontrolünü bir kez daha Hadi hükümetine geri verecek. 



Yeni yorum ekle