ABD Birliklerinin Irak'tan Çekilmesi İçin Bir Zaman Çizelgesi Hazırlanmalı

Çar, 02/12/2020 - 09:12

Hadi el-Amiri liderliğindeki el-Fetih koalisyonunun liderlerinden biri, Irak'ın egemenliğini kırmızı çizgi olarak tanımlayarak, Amerikan askerlerinin ülkeden çekilmesi için bir zaman çizelgesi hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Welayet News  - El-Ahd haber merkezinin bildirdiğine göre el-Fetih koalisyonu, Irak'ın egemenliği konusunda hiçbir ihmalin kabul edilebilir olmadığını ve Irak'ın egemenliğinin kırmızı çizgileri olduğunu açıkladı.

Irak el-Fetih koalisyonunun liderlerinden Muhtar el-Musevi, yaptığı bir açıklamada şöyle dedi: "El-Kazimi hükümetinin Amerikan askerlerini Irak'tan sürme konusunda bir tür ihmali var." 

Muhtar el-Musevi, "Hükümetin, Irak topraklarında yasadışı olarak bulunan yabancı birliklere karşı millet temsilcilerinin kararını uygulaması gerekiyor." dedi.

El-Musevi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hükümetin Irak karşıtı ülkelere ve kendi halkına karşı ikili bir duruşu var ve yapılan fedakarlıkları unuttu. Hükümet, Amerikan askerlerinin geri çekilmesi için bir çizelge hazırlayarak, şehitlerin kanına değer vermeli ve Irak halkının iradesine saygı göstermelidir."

Muhtar el-Musevi el-Fetih koalisyonunun, Irak halkının çıkarlarını korumak için ülkenin egemenliği konusunda küçük bir taviz bile vermeyeceğini ifade etti.



Yeni yorum ekle