Avustralya Askerlerinden Bir Skandal Daha

Sa, 01/12/2020 - 13:44

Avustralya askerlerinin insan öldürmeye alışmaları için 39 Afgan sivilin keyfi olarak katledildiği skandalın ardından askerlerin ölen bir Afganlı'nın protez bacağı ile alkol içtiği ortaya çıktı.

Welayet News  - Avustralya Ordusunun insanlık dışı eylemleri bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Avustralyalı askerlerin sırf insan öldürmeye alışmaları için 39 Afgan sivili göz göre göre katlettiği ortaya çıkmasının ardından askerlerin bu sefer de protez bacakla alkol içtiği görüntüler ortaya çıktı.

'Guardian Australia' tarafından servis edilen görüntülerde Avustralya ordusuna bağlı askerlerin Afganistan'da öldürülen bir Taliban mensubunun protez bacağından alkol içtiği kareler yer alıyor. Görüntülerde Avustralya askerlerinin, öldürdükleri bir Taliban mensubunun protez bacağını söktükleri ve adeta alay edercesine dans ettikleri görülebiliyor. Dünyanın gündemine oturan skandalın ardından bazı askerlerin halen aktif olarak görev yaptığı da iddia ediliyor. 

" ABD VE İNGİLİZ ASKERLERİ DAHA BETERİNİ YAPTI"

Guardian'a konuşan bir Avustralya askeri, ülkede yapılan insan hakları ihlallerinden bahsederken "Size söyleyebilirim ki Amerikan ve İngiliz askerleri, bizim yaptıklarımızdan çok, çok daha beter şeyler yaptılar." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avustralya Genelkurmay Başkanı General Angus John Campbell, Avustralya askerlerinden 19 kişinin kasıtlı olarak 39 sivili öldürdüğünü açıklamış ve kabul edilemez olduğunu dile getirmişti .Avustralya resmi makamları, Avustralya ordusunun 2005-2016 yılları arasında savaş kurallarını ihlal ettiği toplam 55 ayrı olayı soruşturuyor.



Yeni yorum ekle