BM: Her türlü terör eylemini veya yargısız infazları kınıyoruz

Pa, 29/11/2020 - 09:05

Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric, İranlı nükleer ve savunma bilimci Muhsin Fahrizade'ye düzenlenen suikastı kınadı.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'na göre, şehit Muhsin Fahrizade suikastıyla ilgili açıklama yapan Dujarric, "Birleşmiş Milletler her türlü suikastı ve yasadışı cinayeti kınıyor'' dedi.

Cuma gecesi BM Özel Raportörü Agnès Callamard da, Muhsin Fahrizade suikastına tepki göstermiş, silahlı çatışma dışında hedeflenen sınır ötesi cinayetin uluslararası insan hakları hukuku ve BM bildirgesine aykırı olduğunu bildirmişti.

Bu arada ABD'li siyasi analist Kevin Bart da dün Tesnim ajansına verdiği demeçte, "İsrailli ajanlar İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade suikastında rol oynadı ve  Tel Aviv rejimi bu ve diğer cinayetlerden dolayı cevap vermelidir''  dedi.

Kevin Bart, "Bu, 'sivillere yönelik kasıtlı saldırı' olarak tanımlanan bir terör eylemidir. Bilim insanları ve siviller meşru hedef gösterilemez'' dedi.

ABD'li analist, ABD Başkanı Donald Trump'ın da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun suç ortağı olduğunu söyledi.

Kevin Bart, ırkçı İsrail'in günümüzde kanunları çiğnemede ilk sırada yer alarak bir insanlık belası olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.



Yeni yorum ekle