İran’ın Nükleer Uzmanına Suikast

Cu, 27/11/2020 - 16:55

İran Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran’ın nükleer faaliyetlerindeki en önemli isimlerden olarak bilinen fizik bilimcisi Mohsen Fahrizade’nin bugün Tahran’da suikasta uğrayarak şehit edildiği açıklandı.

Welayet News - İran Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran’ın nükleer faaliyetlerindeki en önemli isimlerden olarak bilinen fizik bilimcisi Mohsen Fahrizade’nin bugün Tahran’da suikasta uğrayarak şehit edildiği açıklandı.

Bildiride şu ifadelere yer verild:

“Bugün öğleden sonra, silahlı terörist unsurlar, Savunma Bakanlığı Araştırma Kurumu Başkanı Mohsen Fahrizade'y'i taşıyan araca yönelik saldırı düzenledi. Koruma ekibi ile teröristler arasında yaşanan çatışma sırasında Mohsen Fahrizade ağır şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Maalesef sağlık ekibinin Fahrizade'yi hayata döndürme çabası başarısız kaldı ve birkaç dakika önce ülkemize önemli hizmetler sunan nükleer bilimcimiz yıllarca süren çaba ve mücadelenin ardından şehit düştü.”

Bildiride ilaveten, “İran Savunma Bakanlığı kararlı ve uzman müdürlerinden olan Mohsen Fahrizade’ye yönelik bu terör saldırısından dolayı İslam Devrim Lideri İmam Hamanei’ye ve İran halkına başsağlığı dileriz” denildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle