Mahir Ahres: Direniş, zafere giden tek yoldur

Cu, 27/11/2020 - 11:36

Terör rejimi İsrail zindanlarından yeni serbest bırakılan Filistinli esir Mahir Ahres, siyonist işgalcileri yenmenin tek yolunun direniş olduğunu söyledi.

Welayet News  - Uzun bir tutsaklık ve günlerce süren açlık grevlerinin ardından Perşembe günü serbest bırakılan Filistinli esir Mahir Ahres, Filistin'in kurtuluşunun müzakere ile olmayacağını aksine Filistin halkının nihai zafere kadar mücadele edeceğini bildirdi.

Ahres, Siyonist rejimin Filistinlilerin birliğini bozma komplosunun gerçekleşmeyeceğini belirterek, açlık grevinin Filistin halkı adına olduğunu ve zaferini Filistin halkına sunacağını sözlerine ekledi.

Siyonist rejim, 27 Temmuz'da Batı Şeria'nın Cenin kentinde 49 yaşındaki Mahir Ahres'i hiç bir suçlama göstermeksizin tutuklamıştı.

Ahres, idari gözaltına alınmasını ve diğer Filistinli esirlerin tutukluluğunu protesto etmek için yaklaşık 103 gündür açlık grevindeydi.

Irkçı İsrail'in idari tutukluluk uygulaması sebebiyle açlık grevine başlayan Filistinli tutuklu Mahir el-Ahres, siyonist İsrail'in serbest bırakma kararına karşılık 103 gündür sürdürdüğü açlık grevine 6 Kasım'da son vermişti. Serbest bırakılan Ahres'in, hastaneye nakledilmesi için çalışmalara başlandı. Altı çocuk babası Ahres, 1989, 2004, 2009 ve 2018 yıllarında da İsrail güçlerince 4 kere gözaltına alınmış, toplam 62 ay tutuklu kalmıştı.



Yeni yorum ekle