Yemen Savaşını Başlatan Tarafın Suudi Rejimi Olduğunu Dünya Bilmelidir

Çar, 25/11/2020 - 06:48

El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Riyad'ın Güvenlik Konseyi'ndeki adımlarına yanıt olarak, "Dünya Suudi rejiminin Yemen'e karşı bir savaş ve kuşatma başlattığını bilmelidir." dedi. 

Welayet News  - Muhammed Abdusselam, "Suudi rejimi, talep ve kınama çağrısına ve kendini mazlum gösterme adımlarına rağmen, mütecaviz olduğunu ve Yemen halkına karşı saldırganlık gösterdiği gerçeğini asla değiştiremeyecektir." açıklamasında bulundu. 

Ensarullah Hareketi sözcüsü, yaptığı açıklamanın devamında, "Suudi rejiminin savaşı ve kuşatmayı başlattığını ve bu savaşı ve kuşatmayı sürdüreceğini dünya bilmelidir." dedi.

Ensarullah sözcüsü, "Suudi rejimi de aynı şekilde hareket ettiği sürece, savaşı ve kuşatmayı sona erdirmek için Yemen halkından meşru bir cevap ve savunmadan başka bir şey beklememelidir." diye belirtti. 

Suudiler, Ensarullah Hareketi'nin Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesisine saldırmasının ardından Güvenlik Konseyi'ne başvurdu ve Sanaa'nın tehditlerinin durdurulması çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle