Irak Savunma Bakanı: Ülkede yaklaşık 2.000 IŞİD mensubu var

Çar, 25/11/2020 - 06:21

Irak savunma bakanı, Kuzey Babil, Bağdat ve IŞİD işgalinden kurtarılan bölgelerde yaklaşık 2.000 IŞİD mensubunun olduğunu söyledi.

Welayet News  - El-Ahd haber sitesine göre, Irak savunma bakanı Com'e Anan, Irak'ta kalan IŞİD üyelerinin çoğunun yerli olduklarını ve bunların daha çok tekfircilerin pisliğinden kurtarılan bölgelerdeki köylerin yakınlarında yaşadıklarını  söyledi. 

Irak savunma bakanı, IŞİD'in gelişmiş silahlara sahip olduğunu ve IŞİD saldırılarının % 90'ının güvenlik güçlerinin ve sivillerin ihmalinden kaynaklandığını söyledi.

Irak Savunma Bakanı,  açıklamasında ayrıca Irak ordusunun başta  çöl alanları olmak  üzere Irak'ın bütün her yerini kontrol edemediğini söyledi. 

Son zamanlarda IŞİD'in hareketliği Irak'ın bazı bölgelerinde, özellikle Diyala, Neyneva, El-Anbar ve Salahaddin eyaletlerinde yoğunlaştı.

Saha gözlemlerine göre çöl, dağlık, geçilmez alanlar ile 2003'teki Amerikalıların saldırılarından sonra ve 2014'te IŞİD'in saldırısından bu yana terk edilmiş alanlar, gizli terör unsurlarının ana toplanma yerleri sayılıyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle