İmam Hasan Askeri'nin (a.s) kutlu veladet yıldönümü

Sa, 24/11/2020 - 11:41

Bugün hicri kameri 8 Rebiüssani 1442 ve miladi 24 kasım 2020 ehlibeyt imamların 11. si imam Hasan Askeri'nin (a.s) veladet yıldönümüdür.

Welayet News  - Hz. İmam Hasan Askeri (a.s) hicri kameri 232 yılında Medine şehrinde dünyaya geldi.O yüce şahsiyet, değerli babası İmam Hadi'nin (a.s)  şehadetinden sonra 22 yaşında yüce Allah'ın emriyle Müslümanların hak ve adalet yolunda ilerlemelerinde rehberlik ve imamet görevini üstlendi.
 
İmam Hasan Askeri (a.s) 6 yıllık imamet döneminde büyük zorlukları tahammül edip, dönemin Abbasi hükümdarlarının baskı, zulüm ve engelleriyle karşı karşıya kaldı.

İmam Hasan Askeri'nin (a.s) imamet dönemi, oğlu Hz. Mehdi (a.s)'ın dünyaya gelmesiyle daha da zor ve hassas bir döneme girdi.
 
Fakat tüm bu baskı ve zulümlere rağmen Allah'ın lütuf ve inayetiyle Ehl-i Beyt'in 12. imamı hz. Mehdi (a.s) dünyaya geldi ve değerli babası İmam Hasan Askeri (a.s) şehadetinden sonra gözlerden kaybolup gaybet dönemine başladı. Zuhur zamanı ve mekanının da sadece yüce Allah tarafından bilinen Hz. Mehdi'nin (a.s) zuhuruyla her türlü zulüm, küfür ve şirki yok ederek, adaleti ihya edecektir.
 
Bizler de Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı Welayet News olarak, İmam Hasan Askeri (a.s)'ın mübarek veladet yıldönümü münasebetiyle tüm dünya Müslümanlarına tebriklerimizi iletiyoruz.



Yeni yorum ekle