Ensarullah: Aramco'ya Fırlatılan Füze Aslında İsrail İçin Düşünülmüştü

Sa, 24/11/2020 - 10:40

Yemen Ensarullah Hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi, Suudi Arabistan'daki Aramco'ya fırlatılan füzenin başlangıçta İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki Eilat kasabasını hedef almak için tasarlandığını söyledi. 

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco rafinerisini hedef alan füzenin başlangıçta (İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki) Eilat için tasarlandığını söyledi. 

Abdül Vahhap el-Mahbeşi, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Cidde'yi hedef alan füze, (işgal altındaki Filistin’deki) Eilat limanına ulaşması için havalanacaktı. 

Bölgedeki tüm milletler, saldırı ve işgale karşı Yemen ve Filistin halkının yanında olmalıdır.’ 

Eilat, Akabe Körfezi'nde, Kızıldeniz'in en kuzey ucunda yer alan bir tatil merkezi olduğu kadar işlek bir limana da sahip olan, İsrail rejiminin Güney Eyaleti'ne ait bir şehirdir ve uzmanlar, Yemenlilerin Eilat'a füze saldırılarının mümkün olduğunu söylüyor, çünkü Yemenlilerin füzelerinin menzili daha önce Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki Yanbu limanına ulaşmıştır. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen Ordusu'nun füze biriminin Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesisini Kudüs-2 isimli güdümlü bir füzeyle hedef aldığını söyledi. 

Yahya Seri twitter sayfasında şunları yazdı: ‘Bu füzeler, Suudi Arabistan derinliklerinde henüz açıklanmayan başarılı pratik bir denemenin ardından kısa bir süre önce kullanılmaya başlanmıştır. 

Bu operasyon, Yemen'de devam eden saldırı ve kuşatmanın yanı sıra birkaç gün önce Yemen silahlı kuvvetlerinin Suudi Arabistan'ın derinliklerinde büyük çaplı bir operasyon yapma vaadine yanıt olarak gerçekleştirildi.’ 

Yahya Seri, bir kez daha, vatandaşlara ve Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren yabancı şirketlere seslenerek şunları söyledi: ‘Yemen ordusu operasyonlarına devam ediyor ve Suudi Arabistan'daki hayati tesislerden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz, çünkü bu tesisler Sana’nın hedefindedir.’ 

Yemen silahlı kuvvetleri defalarca Suudi Arabistan, BAE ve İsrail'de hedefleri olduğunu ve bu hedeflerin nişan alınma ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. 



Yeni yorum ekle