Tahran'ın Stratejisi Amerikan Askerlerinin Bölgeden Uzaklaştırılması

Per, 19/11/2020 - 14:30

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası İşler Özel Danışmanı Hüseyin Emirabdullahiyan, Tahran'ın stratejisinin Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesi yönde olduğunu belirtti.

Welayet News  - Emirabdullahiyan dün, Macaristan'ın Tahran Büyükelçisi Zoltan Varga-Haszonits ile yaptığı görüşmede, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki askeri varlığının bölgenin güvenliğinin lehine olmadığını kanıtladığını söyledi.

Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani suikastının ABD'nin bölgeden çekilme sürecini hızlandırdığına dikkat çeken Emirabdullahiyan, sözlerinin devamında İran ile Macaristan'ın diplomatik ilişkilerinin 90 yıllık geçmişine değindi, İran parlamentosunun Macaristan dahil dost ülkelerin parlamentolarıyla münasebetlerini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Emirabdullahiyan ayrıca, Macaristan yönetimine koronavirüs salgını döneminde İranlı öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmesi ve işbirliği yapması için teşekkür etti.

Macar Büyükelçi de görüşmede iki ülkenin ekonomi, eğitim ve kültür alanlarında münasebetlerinin geliştirilmesinin öneminin altını çizerek, ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini geliştirmek için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle