Filistin Direnişi: Bahreyn Yöneticileri Filistin Halkına İhanet Etti

Per, 19/11/2020 - 13:47

Filistin direnişinin komutanlarından Ebu Mücahid, Al-i Halife dışişleri bakanının işgal altındaki bölgelere ziyaretini kınadı.

Welayet News  - El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, Filistin direnişinin komutanlarından biri olan Ebu Mücahid, Bahreyn dışişleri bakanının işgal altındaki bölgelere yaptığı uğursuz ziyaretine yanıt olarak şöyle dedi: "Bahreynli yöneticilerin eylemi, Filistinlilere ve Filistin meselesine karşı bir suçtur."

Ebu Mücahid, ayrıca güvenlik koordinasyonunun yeniden başlamasının Filistin halkının sırtındaki zehirli bir hançer gibi olduğunu belirterek, "Filistin halkı işgalcilerle güvenlik koordinasyonunun yeniden başlatılmasına karşı çıkıyor ve Filistin Yönetimi kararını yeniden gözden geçirmek zorunda." dedi. 

Bahreyn Dışişleri Bakanı el-Zeyani ise yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Tel Aviv'de büyükelçiliğimizin açılması için resmi talebimizi ilettik." 

İşgal altındaki Filistin'e ziyaret eden el-Zeyani, "İsrail'in Manama'da bir büyükelçilik açma talebini kabul ettik. İsrail ve Bahreyn, 1 Aralık'tan itibaren vatandaşları için bir e-vize sistemi getirecek." dedi.

Bahreyn rejimi, BAE rejimiyle birlikte, ilişkileri normalleştirmek için resmi bir anlaşma imzalayarak geçen Eylül ayında Siyonist rejimle gizli ilişkilerini ortaya çıkarmıştı. Bu durum Bahreyn Müslümanlarının çoğunluğunun öfke ve nefreti ile karşılandı.



Yeni yorum ekle