Seyyid’üş Şüheda Tugayları: ABD'ye Irak'ta Verdiğimiz Süre Kısıtlıdır

Per, 19/11/2020 - 06:57

Irak Seyyid’üş Şüheda Tugaylarının bir sözcü, Salı gecesi ABD büyükelçiliğindeki askeri üsse düzenlenen roket saldırısını işgalcilere bir mesaj olarak nitelendirdi ve onların bu ülkeyi bir an önce terk etmeleri gerektiğini vurguladı. 

Welayet News - Kazım el-Fartusi Çarşamba günü, ABD büyükelçiliği üssüne fırlatılan füzelerin çok doğru ve hedefe yönelik bir mesaj olduğunu, bu nedenle ABD ordusunun sürelerinin sınırsız olmadığını anlamaları gerektiğini söyledi. 

Kazım el-Fartusi şu ifadelerde bulundu: ‘Iraklı gruplar ile ABD ordusu arasında bir anlaşma yok ve tek konu, bu grupların ABD hükümetine Irak'tan askerlerini geri çekmesi için verdiği mühlettir. 

Salı akşamı düzenlenen operasyonu ABD'ye askerlerini geri çekmesi için süre tanıyan gruplar gerçekleştirmedi. 

Bazılarının iddia ettiği gibi, herhangi bir üçüncü taraf veya denklemi alt üst etme girişimi yoktur, çünkü bu tepki (roket saldırısı) askeri kabiliyete sahip tüm Iraklılar için oluşmuş bir hak olarak öngörülebilirdir. 

Dün geceki darbeler doğru bir mesajdı ve doğru bir şekilde okunmalıdır ve bu darbeler, saldırıda bulunanların ne istediğini bildiğini ve konunun çok net ve bir amacı olduğunu göstermektedir.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle