İran: Irak’la Yeni Bir Askeri İşbirliği Üzerinde Çalışıyoruz

Pt, 16/11/2020 - 06:46

İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri; iki ülke arasındaki derin tarihi ilişkilere işaretle, İran ve Irak’ın ikili askeri iş birliği çerçevesinde yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Welayet News  - Tahran’da Irak Savunma Bakanı Cuma Annad Sadun’la gerçekleştirdiği görüşmenin kulisinde gazetecilere açıklama yapan İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri; iki ülke arasındaki derin tarihi ilişkilere işaretle, İran ve Irak’ın ikili askeri iş birliği çerçevesinde yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını, projenin son aşamalarına geldiğini ve yakın gelecekte anlaşma imzalanacağını belirtti.

İran silahlı kuvvetlerinin, Irak ordusu ile eğitim, operasyon ve müsteşarlık alanlarında iş birliği hakkında açıklamada bulunan General Bakıri; İran müsteşarlarının tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelede Iraklı mücahitlerin yanında yer aldığını, İran’ın bu uğurda şehit Kasım Süleymani gibi değerli komutanlarını sunduğunu vurguladı.

Muhammed Bakıri, Amerikalıların bölgede teröristleri yeniden ihya etmenin peşinde olduklarını belirterek; Tahran ve Bağdat arasındaki iş birliğinin, Irak’ta daha uygun güvenlik şartlarını oluşturacağını vurguladı.



Yeni yorum ekle