Yemen Petrolü Mansur Hadi ve Ortakları Tarafından Yağmalanıyor

Ct, 07/11/2020 - 08:01

İstifa etmiş Yemen cumhurbaşkanı Mansur Hadi ve ona bağlı militan gruplar Suudi ve BAE koalisyonunun da işbirliği ile Yemen petrolünü kaçak yollarla yağmalamaktadır.

Welayet News - Lübnan'ın El Ahbar gazetesi Cuma günü verdiği haberde, Abd Rabbe Mansur Hadi'ye bağlı El Islah partisi militanlarının  Yemen petrolünü yabancılara kaçak ederek sattığını belirtti.

Bu habere göre,  petrolün kaçağı sürecinde  Safir petrol şirketi baş roldedir. Bu çerçevede Marib eyaletindeki petrol sahalarından çıkarılan onlarca tanker ham petrol  Hadi'ye bağlı teröristlerce kaçak olarak satılmaktadır.

El Ahbar gazetesi bu haberde,   El Islah partisine bağlı Marib valisi Sultan El Arrade'nin   Abdullah Ayşan isimli tacirin yardımı ile petrol rafineri cihazını aldığını ve bu cihazın  bir ayı aşkın süredir aktif çalıştırıldığını ve günlük olarak 70 bin litre kadar petrol ve motorin ürettiğini ve bu ürünlerin de Marib kara borsasında satıldığını gösteren bilgiler elde ettiğini de belirtti.

Bu rapora göre günlük olarak yaklaşık 5 bin varil petrol, Hadi'ye bağlı petrol şirketince Safir bölgesinden  Marib ve Şebve eyaletleri arasındaki Ayyaz bölgesinin Doğusuna kaçak yapılıp  oradan da El Neşime limanına taşınıyor.  Öyle ki  aylık olarak 1 milyonu aşkın ham petrol varili Şebve ve Marib'den kaçak yapılıyor. Buradan elde edilen paralar ise Hadi ve El Islah partisine yönlendiriliyor.



Yeni yorum ekle