ABD Irak'ı Derhal Terk Etmeli

Cu, 06/11/2020 - 10:42

Ebulfazl Abbas Taburları yaptığı açıklamada, "Ezilen Irak'ı işgal eden ve yok eden ABD ordusudur. Irak'taki ABD istihbarat unsurlarının yanı sıra, Irak'ı kan, üzüntü, yoksulluk, öldürme ve fitne ülkesi haline getiren ekonomi ve politik uzmanlar, düşman askeri gücünün şemsiyesi altında faaliyet gösteriyor." dedi.

Welayet News  - Mustafa el-Kazimi'nin direniş komutanları Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendes'in şehit olmasının ardından Irak parlamentosunun kararının uygulanmasına yönelik eylemsizliğini eleştiren hareket, "ABD askerlerini Irak'tan çekme fırsatını yakalayamazsa mesajlar alacaktır." diye belirtti. 

Ebulfazl Abbas Taburları Irak'ta el-Kazimi'ye seslenerek, "Amerika ile konuşun ve onları çabucak ayrılmaya zorlayın. Aksi takdirde onlarla ve olanları destekleyenlerle silahlar diliyle konuşacağız." dedi.

Hareket ayrıca Suudi Arabistan'ın Irak'la yüzleşmek için askeri, güvenlik ve kültürel hareketlerine karşı tetikte olma çağrısında bulundu ve Hz.Ebulfazl Abbas(a.s.)'ın evlatlarının bu çatışmada kendilerini ve vatanlarını savunmak için ayağa kalkacaklarını dile getirdi.

Iraklı siyasi ve dini gruplar, Irak başbakanını ABD birliklerinin varlığıyla ilgili eylemsizliği nedeniyle eleştiriyor ve derhal geri çekilme çağrısında bulunuyorlar.



Yeni yorum ekle