Bakü, İslam İnkılabı Rehberi'nin beyanatını takdir etti

Per, 05/11/2020 - 06:37

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “İran İslam Cumhuriyeti Lideri’nin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaya ilişkin açıklamalarını ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğüne verdiği desteği taktir ediyoruz” dedi.

Welayet News  - Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamasında,  İslam İnkılabı Rehberi’nin Salı günü ‘Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan Cumhuriyeti’nin tüm toprakları kurtarılmalıdır’ yönündeki açıklamalarını olumlu karşılayarak, şu ifadelere yer verdi: “İran İslam Cumhuriyeti Lideri’nin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaya ilişkin açıklamalarını ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğüne verdiği desteği taktir ediyoruz.  

Ulu Lider, İran İslam Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’ın uluslararası hukuka dayalı adil pozisyonuna olan kararlı desteğini yenileyerek, Ermenistan'ın işgal ettiği tüm Azerbaycan topraklarının özgürleştirilip Azerbaycan'a iade edilmesi gerektiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın özel temsilcisi olarak İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Arakçi’nin bölgeye ziyareti ve bu anlaşmazlığı bir an önce çözme girişimi de dahil olmak üzere dost ülke İran’ın Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki anlaşmazlığın çözülmesi yönündeki çabalarını taktir ediyoruz.

Ülkelerimiz arasında tarihi kökler üzerine kurulu ilişkilerin başarılı bir şekilde gelişeceğine ve bu ilişkilerin bölgede barşın, istikrar ve refahın sağlanmasına hizmet edeceğine inanıyoruz”.

Salı günü yaptığı konuşmada, Ermenistan ve Azerbaycan arasında patlak veren son savaşa değinen İslam İnkılabı Rehberi, bu olayın acı ve bölge güvenliğini tehdit eden bir olay olduğunu vurgulayarak, “Bu askeri çatışma bir an önce sonlandırılmalı. Elbette Ermenistan tarafından işgal edilen tüm Azerbaycan toprakları kurtarılmalı ve Azerbaycan'a iade edilmelidir” açıklamasında bulunmuştu.



Yeni yorum ekle