ABD'de başkanlık seçimi: Biden önde götürüyor, Trump'tan 'oy yığınları sihirli bir şekilde kayboldu' açıklaması

Çar, 04/11/2020 - 17:34

ABD Başkanı Trump, dün gece önde gittiği eyaletlerde oylarının sayım devam ettikçe 'sihirli bir biçimde' kaybolduğunu ileri sürdü.

Welayet News  - ABD Başkanı Donald Trump, dün gece Demokratların yönettiği birçok eyalette önde gözüktüğünü ancak oy sayımları sürdükçe oylarının "sihirli bir biçimde yok olmaya başladığını" ileri sürdü.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Dün gece çoğu Demokratlarca yönetilip kontrol edilen birçok kilit eyalette çoğu zaman sağlam bir şekilde önde gidiyordum. Sonra sürpriz oy pusulaları sayıldıkça bunlar birer birer sihirli bir şekilde ortadan kaybolmaya başladılar. ÇOK TUHAF. "Anketörler" bunu tamamen ve tarihsel olarak yanlış anladılar!"

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Trump'ın erkenden zaferini ilan etmesi ve 'hileler karşısında' oy sayımının durdurulması için Yüksek Mahkeme'ye gideceğini söylemesi Biden cephesinde tepkiyle karşılandı. Açıklanan sonuçlara göre ülke tarihine geçen birçok ilk var.

ABD başkanlık seçimlerinde, seçmenler, esas olarak destekledikleri partinin delegelerine oy veriyor. 'Delegeler Kurulu' adı verilen bu sistemde her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege belirleniyor. Bu sayının yarıdan 1 fazlasına yani 270 delegeye ulaşan aday, başkan olmaya hak kazanıyor.



Yeni yorum ekle