Yemen'de El-Kaide ve Suudi Koalisyon Güçleri Tutuklandı

Sa, 03/11/2020 - 11:50

Yemen İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulhalig el-Aceri, Pazartesi akşamı bir açıklamada bulunarak, Yemen kuvvetlerinin yakın zamanda el-Kaide ve Suudi koalisyonunun 70'den fazla unsurunu tutukladığını bildirdi. 

Welayet News  - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Abdulhalig el-Aceri, geçen hafta Yemen güçlerinin el-Kaide ve IŞİD unsurları tarafından el-Kuraşiye'ye (Sanaa'nın güneydoğusundaki el-Bayda vilayeti) yerleştirilen 32 patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirmeyi başardıklarını söyledi. 

Abdulhalig el-Aceri ayrıca, Sanaa hükümet güçlerinin geçen hafta el-Kaide'nin 9 üyesini ve Suudi liderliğindeki koalisyonun 63 üyesini tutukladığını bildirdi.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, ülkedeki el-Kaide unsurları ile Suudi koalisyonunun işbirliği yaptığını defalarca duyurdu. Yemen Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ne iki ayrı mektup göndererek, el-Bayda vilayetinde el-Kaide ve IŞİD terörist gruplarının Suudi koalisyonu ile ilişkileri hakkında bilgi verdi. 



Yeni yorum ekle