Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza: İhtiyaç Duyduğumuzda İran'dan Silah Alabiliriz

Ct, 31/10/2020 - 13:32

Venezuela dışişleri bakanı İran'ın silah ambargolarının kalkmasına değinerek Karakas'ın ihtiyaç duyduğu zaman yasal bir şekilde İran'dan silah almaya başlayacağına vurgu yaptı.

Welayet News  - Fars Haber Ajansının verdiği habere göre   Jorge Arreaza  İran'a yönelik BMT'nın silah ambargolarının 18 Ekim tarihinde sona erdiğine değinerek şöyle dedi: " İran'dan Venezuela'ya silah ihracatı ihtimali bulunmaktadır."

Arreaza ayrıca İran ve Venezuela arasındaki  dostane ilişkilere de değinerek sözlerine şunları ekledi: " Karakas, Tahran ile enerji, endüstri ve otomotiv sektörü olmak üzere birçok alanda topyekun ilişkileri sürdürecektir. "

Amerika son aylarda  İran'a yönelik BMT'nın silah ambargosunun  18 Ekim tarihinde sona ermemesi için  elinden geleni yaptı ancak yine de yenilgiye uğradı. 

İran İslam Cumhuriyeti ve Venezuela  2 bağımsız ülke olarak  her daim  Washington'un sultacı girişimleri ve siyasetlerine karşı direnmişlerdir.

Her iki ülke de  Amerika'nın zalimane ve insanlık dışı yaptırımları altında kalsalar da  Amerika'nın tüm bu baskılarına rağmen  ticari ilişkilerini koruyacaklarını vurgulamışlardır.



Yeni yorum ekle