Fransa’nın Nice Kentinde Bıçaklı Saldırı: 3 Ölü 6 Yaralı

Per, 29/10/2020 - 15:53

Fransız medyası, Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi yakınlarında bir bıçaklı saldırının gerçekleştiğini duyurdu.

Welayet News  - Fransız polis yetkilileri, ülkenin güneyindeki Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiğini, altı kişinin de yaralandığını teyit etti.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi yaptığı basın açıklamasında, Notre Dame Kilisesi yakınlarında bir kişinin elindeki bıçakla etraftakilere saldırdığını duyurdu.

Reuters’ın aktardığına göre saldırıda ilk belirlemelere göre üç kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında bir kadının bulunduğu ve başının kesilerek öldürüldüğü iddia edildi.

Fransız basınına yansıyan detaylara göre polis ekipleri kimliği henüz açıklanmayan zanlıyı gözaltına aldı. Görgü tanıkları, saldırganın hem olay sırasında hem de yakalandıktan sonra tekbir getirdiğini öne sürdü.

Yetkililer, olayın bir terör saldırısı olma ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı. Belediye Başkanı Christian Estrosi, “Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı. Hastaneye kaldırıldı ve yaşıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nice'e giderek olay yerinde incelemelerde bulundu.

Tags: 


Yeni yorum ekle