Irak Direnişi ABD'ye Karşı Ölümcül Darbeler Gerçekleştirecektir

Per, 29/10/2020 - 15:36

El-Nuceba Genel Sekreteri Şeyh İkrime el-Kaabi, düzenlenen bir basın toplantısında muhabirlerin ve basın mensuplarının bölgedeki ve Irak'taki son gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.

Welayet News  - Şeyh İkrime el-Kaabi, basın toplantısındaki konuşmasına Fransa Cumhurbaşkanı'nın Peygamber Efendimize (s.a.a.) yönelik hakaretini kınayarak başladı ve şöyle dedi: "Bazı Arap liderlerin İslam Peygamber'i (s.a.a.) savunmak yerine Fransa'dan silah almaya çalışması şaşırtıcı." dedi.

Direniş lideri, Arap dünyasının Emmanuel Macron'a duyduğu nefreti vurgulayarak, "Onun kötü niyetleri var ve bu hakaret üzerindeki ısrarı, hükümetinin Fransız sömürgeciliğini yeniden tesis edememesi ve Arap dünyasında bir kriz yaratamaması sonrasında geldi." dedi.

El-Nuceba Hareketi Genel Sekreteri, Irak'taki gelişmeleri konusunda ise şunları söyledi: "Bu yılın başlarında, Direniş Cephesi komutanlarının öldürülmesine ve Haşdi Şabi'nin karargahına, polise ve Kerbela'daki havaalanına ABD tarafından saldırıya tanık olduk. Washington ayrıca popüler kültürü yaymak ve Irak halkı arasında dini kışkırtmayı yaymak için medyadaki paralı askerlerini ve kiralık medyayı kullanıyor."

Şeyh İkrime el-Kaabi, daha sonra ABD'nin Irak ekonomisi üzerindeki hakimiyetini eleştirerek, "ABD Dışişleri Bakanı, Irak başkanını ülkenin petrol gelirlerini bloke etmek ve Bağdat'taki ABD büyükelçiliğini kapatmakla tehdit ederek Washington'un Irak kaynaklarını çalmaya devam etme politikasını yansıtıyor. Aslında ABD, büyük bir ekonomik kriz yaratmaya ve Irak ekonomisini yok etmeye çalışıyor." dedi.

El-Kaabi, Irak'taki siyasi-ekonomik reform taleplerinin neden olduğu ülke çapındaki protestolara atıfta bulunarak, "ABD ve paralı askerleri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri protesto dalgasına katıldı ve protestocuların gerçek taleplerini sapkın sloganlarla değiştirdi." dedi. 

Irak direnişinin bu protestolar karşısındaki konumunu değinen el-Kaabi, "İslami Direniş içinde biz halkın meşru ve barışçıl taleplerini destekledik." dedi.

Şeyh İkrime el-Kaabi açıklamalarına şöyle devam etti: "IŞİD saldırısının ilk gününde ABD Irak'a yardım etmeyi reddetti ve ancak İran'ın yardımını gördükten sonra bu dalgaya binmeye çalıştı. İran, Irak topraklarında şehit komutanları sundu ve şehit Hacı Kasım Süleymani şahsen birçok savaşta hazır bulundu. Hayali, Irak'ta şehit olmaktı ve sonunda bu hayali gerçekleştirdi ve Irak topraklarında en kötülerin emriyle şehit edildi." 

Tags: 


Yeni yorum ekle