Peygamber Efendimize (s.a.v) Yönelik Hakaretlerle Mücadele Yargı Yoluyla Yapılmalıdır

Per, 29/10/2020 - 08:41

Müslüman Düşünürler Konseyi toplantısında, İslam'a ve Peygamber Efendimize (s.a.v) hakaret ile mücadelenin yargı ve hukuk yollarıyla yapılması gerektiği vurgulandı. 

Welayet News  - Hamad el-Tayyib, Müslüman Düşünürler Konseyi'nin sanal toplantısında, İslam dinine ve peygamberine yönelik açık düşmanlık, küfürlü ve alaylı sözlerden bahsetti ve şu ifadelerde bulundu: ‘İslam'a hakaretin, seçim pazarlarında oy toplamak ve kâr elde etmek için bir araç haline gelmesi talihsiz bir durumdur.’ 

El-Ezher Şeyhi aynı zamanda bir Fransız öğretmen olan Samuel Petty'nin ve iki Müslüman kadının Eyfel Kulesi yakınlarında öldürülmesini kınadı ve tüm bu olayların, faillerin kimliği ve nedeni ne olursa olsun nefret dolu bir terörizm olduğunu vurguladı. 

Müslüman Düşünürler Konseyi toplantısında, İslam'a ve Peygamber Efendimize (s.a.v) hakaret ile mücadelenin yargı ve hukuk yollarıyla yapılması gerektiği vurgulandı. 

Toplantıya katılanlar ayrıca uluslararası hukukun nefret, ırkçılık ve İslam karşıtlığı kışkırtmasını suç sayarak, nefret söylemleriyle mücadele edilmesi çağrısında bulundu. 

Katılımcılar aynı zamanda batılı düşünürleri ve bilge insanları, İslam’a karşı sistematik bir kampanya yürütme ve bunu seçim ve siyasi tartışmalara sürüklemeyle mücadele etmeye ve barış içerisinde bir arada yaşamak için sağlıklı bir atmosfer oluşturmaya çağırdı. 

Bu konseyde ayrıca, Charlie Hebdo'yu yargılamak için uluslararası bir hukuk uzmanları komitesi kurma kararı verdi. 

Müslüman Düşünürler Konseyi, ifade özgürlüğü sloganı altında İslam Peygamberinin konumunu zayıflatma ve Müslümanların kutsallarıyla alay etme konusundaki sistematik kampanyayı kınadı ve şu ifadelerde bulundu: ‘İfade özgürlüğü, başkalarının haklarını koruyan ve siyasi pazarlarda ve seçim kampanyalarında dinlerle ticarete izin vermeyen sosyal sorumluluğu beraberinde getirmelidir.’ 

Bu konsey bir kez daha Batı'da yaşayan Müslüman vatandaşları barış içinde bir arada yaşamaya, barışa ve vatandaşlık değerlerine bağlı kalmaya çağırdı. 



Yeni yorum ekle